Informare referitoare la eficienţa activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila în trimestrul IV 2010

 

                                                                                                                                                                                                                                                       Anexă la Hotărârea A.T.O.P. Brăila
                                                                                                                                                                                                                                                               Nr. 1/26.01.2011
 
 
 
 
Informare referitoare la eficienţa activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila în trimestrul IV 2010
 
 
 
Potrivit art.18 lit.e din Legea nr.218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, printre atribuţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică se numără şi aceea de a prezenta trimestrial, în şedinţele Consiliului judeţean, informări asupra nivelului de asigurare a securităţii şi siguranţei civice a comunităţii.
              De asemenea, conform art.12 lit.c din Hotărârea Guvernului nr.787/2002 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, preşedintele autorităţii are ca atribuţie prezentarea în şedinţele Consiliului judeţean, trimestrial, a informărilor asupra eficienţei serviciului poliţienesc.
               În acest sens, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brăila a solicitat transmiterea unei evaluări statistice a activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila în trimestrul IV 2010, avându-se în vedere indicatorii de performanţă care au fost stabiliţi, cu caracter de recomandare, în Planul Strategic pentru anul 2010 al A.T.O.P. Brăila cât şi situaţia statistică generală.
 
 
CAPITOLUL I – SITUATIA STATISTICA GENERALA
 
              CADRUL GENERAL
 
Activitatea desfăşurată în trim. IV 2010 de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a avut ca obiectiv prioritar protejarea şi slujirea comunităţii şi s-a încadrat în efortul general al Poliţiei Române de a oferi un serviciu public poliţienesc concentrat pe cetăţean şi pe nevoile comunităţilor locale, in contextul evoluţiei ca ţară membră a Uniunii Europene.
Priorităţile stabilite prin managementul instituţiei au urmărit principiile şi obiectivele ce definesc Strategia de modernizare a Poliţiei Române şi Priorităţile Poliţiei Române în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii. Eforturile instituţiei în domeniul activităţii de prevenire şi combatere a criminalităţii s-au focalizat atât pe prioritatea naţională (prevenirea în sistem integrat a infracţiunilor contra patrimoniului) cât şi pe priorităţile locale: prevenirea şi combaterea furturilor din societăţi comerciale în mediul urban, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe în mediul rural si prevenirea violenţei în mediul şcolar în mun. Brăila.
Prin activitatea desfăşurată s-au materializat eforturile instituţiei de a furniza siguranţă şi securitate cetăţeanului.
                În urma analizei indicatorilor statistici, pentru fiecare domeniu în parte şi prin compararea principalilor indicatori faţă de trim.IV 2010, se pot evidenţia următoarele:
      - Criminalitatea sesizată a scazut cu 22%, din care cea economico-financiară a crescut cu 7,1%, cea judiciară a crescut cu 1,5% iar cea de altă natură a scazut cu 51%;
       -      Criminalitatea constatată a crescut cu 7,9%, din care cea economico-financiară a crescut cu 15,3%, cea judiciară a scazut cu 6,3% iar cea de altă natură a crescut cu 19,5%;
      - Infracţionalitatea săvârşită cu violenţă a inregistrat o usoara scadere (-6 infractiuni), inregistrand o scadere de 2 infractiuni la infractiunea de omor, 3 infractiuni la tentativa de omor
     - Infracţionalitatea contra patrimoniului, constatată, prezintă o creştere cu 7,4%, în mediul urban dar şi în mediul rural.
     - Infracţionalitatea stradală constatată prezintă o creştere cu 11%, din care o scadere cu 4% in mediul urban şi o crestere cu 6,7% în mediul rural.
      - Timpul de reacţie la evenimentele sesizate a fost de „sub 10 minute” intr-un procent de 98% din totalul intervenţiilor.
 
 
 
PREVENIREA CRIMINALITĂŢII
 
        În baza priorităţilor de acţiune stabilite la nivel naţional – prevenirea în sistem integrat a infracţiunilor contra patrimoniului precum şi pe baza analizelor situaţiei operative şi a analizelor criminologice realizate la nivelul I.P.J. Brăila, au fost stabilite priorităţile de acţiune la nivel local şi au fost elaborate programele/proiectele locale de prevenire:
1.      Programul – cadru de prevenire a infractiunilor contra patrimoniului – furturile din locuinte si anexe gospodaresti in mediul rural
 
A fost initiata si implementata Campania de prevenire a furturilor din locuinte si anexe gospodaresti in localitatile Viziru, Lanurile si Movila Miresii, fiind distribuite 750 materiale informative-preventive. Campania a avut ca scop sensibilizarea si constientizarea populatiei cu privire la adoptarea unor atitudini responsabile si masuri elementare de autoprotectie, pentru prevenirea furturilor din locuinte si anexe gospodaresti.
Initierea campaniei de pregatire antivictimala a persoanelor varstnice din mediul rural “batranete linistita”. In cadrul campaniei a fost organizata si desfasurata o intalnire la care au fost invitati toti reprezentantii unitatilor bancare din judetul Braila. Intalnirea a avut ca scop prezentarea draft-ului de campanile si consultarea partenerilor. Ulterior, a mai fost organizata o alta activitate la care au participat directorii institutiilor financiare care vor participa in mod direct la implementarea acesteia.
 
2.      Proiect local de prevenire a violentei in mediul scolar la nivelul Municipiului Braila
 
Participarea la Conferinta regionala a Consiliilor Judetene ale Elevilor cu tema “Violenta nu este o solutie!” organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Braila, in parteneriat cu Casa Corpului Didactic si Inspectoratul de Politie Judetean Braila, la care au fost prezenti elevi si cadre didactice din judetele Vrancea, Galati, Constanta, Buzau si Braila, precum si politisti din structurile Analiza si Prevenirea Criminalitatii din judetele Vrancea, Buzau, Galati si Braila.
Participarea la intalnirile cu elevii de la Scoala cu clasele I-VIII “Fanus Neagu”, “D. Cantemir”, “Anton Pann”, “Mihail Sadoveanu” si “Mihai Viteazul”, Grupul Scolar Industrial “Anghel Saligny” in cadrul proiectului “Spre viitor” initiat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila. In fata elevilor au fost prezenti specialist din diferite domenii de activitate (muzeograf, bibliotecar, specialist resurse umane, consilier scolar, politist, jandarm, militar, consilier bancar, etc), iar dezbaterile au vizat alegerea unei viitoare profesii de catre elevi.
Participarea la parada Liceelor impotriva violentei organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Consiliul  Judetean al Elevilor, Primaria Municipiului Braila, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Braila si Casa Corpului Didactic Braila. Au fost prezenti peste 1000 de elevi de la 13 licee. Adolescentii au realizat bannere cu mesaje impotriva violentei de orice tip. Reprezentantii Compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, impreuna cu cativa voluntari au participat la manifestare alaturi de elevi, iar la finalul paradei au oferit diploma elevilor care au formulat cele mai sugestive mesaje impotriva violentei.
Participarea la lectoratul cu parintii in cadrul unui proiect educational la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Braila, desfasurat in parteneriat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Braila. Scopul intalnirii a fost reprezentat de consolidarea si imbunatatirea abilitatilor parentale, astfel incat parintii sa faca fata unor situatii dificile cu care se confrunta in cresterea si educarea copiilor cu dizabilitati psihice.
Organizarea unor intalniri cu elevii de la Scoala cu clasele I-VIII “N. Chercea” in cadrul Campaniei de informare antiinfractionala si antivictimala “La scoala in siguranta”. Politistii au dezbatut cu copiii aspecte referitoare la conduita civilizata la scoala si pe strada si le-au explicat de ce este important ca oamenii sa respecte legile. La intalnirea finala cu elevii Scolii cu clasele I-VIII “Nedelcu Chercea” au fost invitati politisti de la Serviciul de Interventie Rapida care au desfasurat un exercitiu demonstrativ in fata copiilor.
Elaborarea campaniei de prevenire “Adolescenta fara teribilism” care a fost desfasurata in colaborare cu Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, Scoala cu clasele I-VIII nr. 22 Braila si Grupul Scolar Industrial “Anghel Salingny” Braila. In cadrul campaniei a avut loc o intalnire intre un grup de elevi de la grupul Scolar “Anghel Saligny”, Scoala cu clasele I-VIII nr. 22 si un grup de minoti si tineri aflati in stare privative de libertate la Penitenciarul pentru minori si Tineri Tichilesti. Scopul intalnirii a fost constientizarea adolescentilor cu risc crescut de savarsire a unor fapte antisociale, in vederea adoptarii unor comportamente dezirabile.
In cadrul Planului de actiune “Scoala in siguranta” desfasurat la nivel national in perioada 11-15 octombrie, au fost organizate 6 intalniri la care au luat parte 129 elevi si 7 cadre didactice de la Scoala cu clasele I-VIII “Aurel Vlaicu” si Scoala cu clasele I-VIII din comuna Romanu, judetul Braila.
Realizarea unei intalniri cu elevii Scolii cu clasele I-VIII din comuna Chiscani, judetul Braila, prilej cu care politistii au identificat impreuna cu copiii dificultatile cu care acestia se confrunta si au gasit impreuna solutii optime de rezolvare a acestora. De asemenea, politistii au participat la lectoratul cu parintii organizat de unitatea de invatamant, care a avut ca tema prevenirea violentei in mediul scolar. Au fost aduse in discutie o serie de aspecte referitoare la rolul educatiei parentale, importanta comunicarii intre membrii familiei, precum si necesitatea implicatii parintilor in activitatile curente ale copiilor.
Organizarea unei dezbateri cu elevii si profesorii de la Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” pe tema prevenirii consumului de droguri (etnobotanice).
Alaturi de politisti au participat specialist de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila care au evidentiat consecintele grave asupra sanatatii fizice si psihice, ca urmare a consumului acestor substante.
 
3.      Alte activitati
 
In data de 25 noiembrie 2010 – Ziua internationala impotriva violentei asupra femeii – s-a desfasurat evenimentul “Nu da, daruieste!”, la care, printr-un gest simbolic, femei politist au oferit barbatilor flori, insotite de mesajul “Violenta asupra femeii ne raneste pe toti. Nu fi indiferent! Nepasarea poate ucide!”. Activitatea s-a derulat la Promenada Mall Braila.
Participarea la intalnirea organizata de Institutia Prefectului Braila cu scopul de a identifica solutiile optime de interventie pentru copii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.
In perioada 27.09.2010 – 02.10.2010, un ofiter de prevenire si ofiterul sociolog au participat la seminarul de prevenire a criminalitatii organizat la Mannheim-Germania. Seminarul a fost conceput sub forma unui schimb de experienta intre partea germana si reprezentantii Politiei Romane si ai Ministerului de Afaceri Interne din Republica Moldova.
 
  SIGURANTA TRAFICULUI RUTIER
 
        Perioada analizată a fost marcată de o evoluţie ascendentă a fenomenului rutier, similară trendului înregistrat la nivel european în domeniul transportului pe drumurile publice; factorii determinanţi ai acestei evoluţii au fost intensificarea circulaţiei pe drumurile naţionale şi cele deschise traficului internaţional, creşterea valorilor de trafic la sfârşit de săptămână pe majoritatea căilor rutiere, mărirea parcului de autovehicule şi perfecţionarea calităţilor dinamice ale acestora, creşterea numărului posesorilor de permise de conducere, creşterea ponderii transporturilor rutiere comerciale de mărfuri şi călători, toate acestea în condiţiile în care infrastructura rutieră nu a cunoscut modificări esenţiale.
Pentru asigurarea unui climat corespunzător pe arterele de circulaţie rutieră, conform obiectivelor cuprinse în Concepţia de Atitudine şi Acţiune a Poliţiei Rutiere, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor la regimul circulaţiei, de combatere a indisciplinei în trafic, având ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor în deplasare pe drumurile publice şi reducerea numărului accidentelor de circulaţie soldate cu consecinţe grave.
Pentru îndeplinirea obiectivelor propuse au fost desfaşurate atât activităţi educaţional-preventive cât şi acţiuni punctuale, pe principalele cauze generatoare, pentru prevenirea producerii de accidente rutiere grave.
            Astfel în perioada analizată au fost desfăşurate 288 activităţi educaţional preventive (612 în trim. IV 2009), majoritatea prin intermediul mijloacelor mass-media.
            În contextul intensificării transporturilor rutiere s-a acordat o atenţie cooperării cu alte autorităţi în domeniu şi, în cadrul celor 6 acţiuni organizate şi executate cu reprezentanţi ai A.R.R., R.A.R. şi C.N.A.D.N. Brăila, au fost reţinute 30 certificate de înmatriculare până la remedierea defecţiunilor.
        În domeniul organizării şi sistematizării circulaţiei precum şi al asigurării stării de viabilitate a drumurilor naţionale se înscriu acţiunile comune cu administratorii drumurilor şi un număr de 74 avizări lucrări în carosabil.
Au fost efectuate 213 acţiuni, atât cu efective proprii dar şi în colaborare cu alte instituţii ori reprezentanţi ai societăţii civile.
       În urma acestor acestor activităţi au fost constatate 124 infracţiuni(137 în trim. IV 2009), din care 70 la regimul circulaţiei (73 în trim. IV 2009) şi 54 de altă natură (64 în trim. IV 2009). 
     Au fost aplicate un număr de 8362 sancţiuni contravenţionale (6833 în trim. IV 2009).
           
 
 
  
Au fost înregistrate 46 accidente grave de circulaţie:

Accidente grave
Trim.IV
2009
Trim.IV 2010
Diferenţa
2010-2009
nr.
%
nr. accidente grave
36
46
+10
+21,7%
nr. morţi
17
17
0
0
nr. răniţi grav
34
37
+3
+8%
nr. răniţi uşor
14
8
-6
-44%

 
Autoritatea teritoriala de ordine publica constata ca numărul accidentelor rutiere a crescut fata de cele din trim. IV 2009 ca de altfel si numarul persoanelor ranite grav.
       Principalele cauze ale accidentelor grave de circulaţie sunt: 
-      Viteza neadaptată;
-      Conducere în stare de ebrietate;
-      Conducere imprudentă;
-      Neacordare prioritate pietoni;
-      Traversare neregulamentară;
-      Neasigurare la schimbarea direcţiei.
-       
 
POLITIA DE PROXIMITATE
 
În perioada analizată s-au înregistrat si rezolvat 306 sesizări, reclamaţii şi scrisori.
Au fost identificate 105 stări conflictuale şi 69 persoane cu risc înalt de victimizare.
 
 SIGURANTA COMUNITATII
            Modul de repartizare a efectivelor ce acţionează în stradă pentru menţinerea ordinii publice şi creşterea numărului de autovehicule destinate patrulării pe raza localităţilor au avut rezultate pozitive şi pe linia îmbunătăţirii reacţiei la evenimentele sesizate de către cetăţeni prin SNUAU 112. În această perioadă s-a intervenit la 4723 evenimente semnalate prin acest sistem (3872 în trim. IV 2009), din care 68,24 % în mediul urban şi restul în mediul rural. În 98% din totalul intervenţiilor, timpul de reacţie la evenimentele sesizate a fost „sub 10 minute”.
    
SERVIREA SI AJUTAREA COMUNITATII
 
        Au fost efectuate 309 intervenţii rapide la evenimente (170 în trim. IV 2009), 754 razii şi acţiuni cu efective lărgite (661 în trim. IV 2009) şi 2784 controale directe (2243 în trim. IV 2009).
 
 
 
CAPITOLUL II.
Stadiul realizării indicatorilor de performanţă minimali în trim. IV 2010
stabiliti de Autoritatea teritoriala de ordine publica Braila
 
 
1.           Reducerea cu 5% a faptelor comise cu mare violenţă, respectiv a infracţiunilor de omor, tentativă de omor, loviri cauzatoare de moarte, viol şi tâlhării urmată de moartea victimei:
În trimestrul IV 2010, numărul infracţiunilor comise cu mare violenţă şi care au un grad sporit de pericol social, a scăzut cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,:
- omor = -2;
- vătămare corporală gravă= -4
- tâlhărie = -3
- tentativă de omor = - 3
Se mentin la acelasi nivel infracţiunile de viol.
Nu s-au înregistrat infracţiuni cu arme de foc, la comandă, pentru reglare de conturi, în scop de jaf şi nici alte fapte cu violenţă urmate de moartea victimei, prin ameninţare cu arme de foc cu autori necunoscuţi.
 
2.         Creşterea cu 10% a constatărilor pe linie de     criminalitate economico financiară
 
În trim. IV 2010, în activitatea de combatere a criminalităţii economico financiare prioritatea a fost combaterea actelor de evaziune fiscală de mare amploare, care afectează siguranţa naţională.
Au fost organizate şi executate acţiuni în colaborare cu instituţii financiare, cu atribuţiuni în domeniu, ceea ce a dus la întocmirea a 41 dosare penale, indisponibilizarea unor bunuri în valoare de 355.664 lei şi s-au dispus măsuri asiguratorii pentru bunuri în valoare de 1.475.000 lei.
În aceste condiţii numărul infracţiunilor economico financiare constatate a crescut cu 15,9% faţă de trim. IV 2009 , iar infracţionalitatea sesizată a scăzut cu 7,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
 
3.         Reducerea cu 5% a infracţionalităţii stradale sesizate, respectiv a tâlhăriilor, furturilor din auto, ultraj contra bunelor moravuri, furturi din societăţi comerciale, furturi din buzunare, furturi de auto:
 
Infracţionalitatea stradală sesizată în trim.IV 2010 a înregistrat o creştere cu 13,7% faţă de trim.IV 2009, astfel:
-      tâlhării = + 16%
-      furturi din auto = +27,5%.
-      infractiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice se mentin la acelasi nivel;
-      furturi de auto = -30,8%;
-      furturi din societăţi comerciale = - 8%.
 
 
4. Intensificarea activităţilor de prevenire a violenţei în şcoli, precum şi a celor desfăşurate de Poliţia de proximitate, prin organizarea de şedinţe de pregătire antiinfracţională a populaţiei
În trim.IV 2010, faţă de trim.IV 2009, starea infracţională în mediul şcolar se prezintă astfel:

 
Trim.IV
2009
Trim.IV
2010
Total infracţiuni constatate
20
15
In incinta şcolii
6
8
În afara şcolii
14
7
Autori – total
(din care elevi)
25
9
17
      10 
Victime – total
(din care elevi)
45
43
 31
 31

 
Activităţile de prevenţie a infracţionalităţii în mediul şcolar au avut la bază Proiectul Local de prevenire a violenţei în mediul şcolar, la nivelul municipiului Brăila care are ca scop principal reducerea numărului de minori implicaţi în săvârşirea de infracţiuni, a faptelor penale comise de aceştia şi a riscului de victimizare.
În această perioadă Poliţia de proximitate a desfăşurat 1113 activităţi în comunitate , din care 606 în unităţile de învăţământ , iar în centrele de consiliere au fost primite 1216 persoane.
 
 
         5.Reducerea cu 3% a numărului accidentelor grave
 
Pentru asigurarea unui climat corespunzător pe arterele de circulaţie rutieră au fost desfăşurate activităţi de prevenire a infracţiunilor la regimul circulaţiei şi de combatere a indisciplinei în trafic, având ca rezultat constatarea a 124 infracţiuni, din care 70 la regimul circulaţiei, aplicarea a 8362 sancţiuni contravenţionale.
În trimestrul IV 2010 s-au înregistrat 46 accidente grave de circulaţie (+21,7% faţă de trim.IV 2009) soldate cu 17 persoane decedate şi 37 persoane rănite grav (+8%).
Principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt:
-      viteza neadaptată la condiţiile de trafic;
-          conducere în stare de ebrietate;
-          conducere imprudentă.
 
 
 
 
CONCLUZII
 
 
Analizand eficienţa serviciului poliţienesc şi nivelul de asigurare a securităţii şi siguranţei civice a comunităţii pe trimestrul IV al anului 2010, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brăila apreciază că, in cea mai mare parte activitatile desfasurate de Inspectoratul de Politie al Judetului Braila coincid cu nevoile de siguranta publica ale cetatenilor braileni.
Pentru eficientizarea activitatilor specifice si a nivelului de asigurare a climatului de ordine si siguranta publica, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Braila recomanda Inspectoratului de Politie al Judetului Braila:
-      adaptarea activitatilor specifice pentru prevenirea si combaterea furturilor din locuinte in mediul urban si documentarea activitatilor infractionale ale persoanelor suspecte, in vederea diminuarii volumului real al criminalitatii pe aceasta linie;
-      o prezenta mai activa in imediata apropiere a unitatilor de invatamant din judet, pentru prevenirea faptelor antisociale ce se pot produce de catre elevi sau impotriva acestora, pe perioada cursurilor;
-      reorientarea dispozitivului de siguranta publica si conlucrarea cu forte ale Jandarmeriei si Politiei Locale in activitati specifice de prindere a autorilor de furturi din societati comerciale;
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Braila va contribui în continuare, prin recomandările şi activităţile membrilor săi, la atingerea unui nivel tot mai ridicat al eficienţei activităţilor specifice poliţiei, astfel încât locuitorii judeţului Braila să beneficieze de un climat normal de linişte, ordine şi siguranţă, urmărind totodată, ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braila să rămână aceeaşi instituţie responsabilă faţă de cetăţenii pe care îi deserveşte.
 
Situaţia statistică este redată în anexa la prezenta informare.
 
 
 
PRESEDINTE A.T.O.P. BRAILA
 
Ionel AVRAM
 
 
 
 
 
 
Anexă
 
La informarea referitoare la eficienta activitatii Inspectoratului de Politie al Judetului Braila
 in trimestrul IV 2010
 
                     SITUAŢIA INDICATORILOR PRIVIND ORDINEA ŞI SIGURANŢA PUBLICĂ
                           ÎN TRIMESTRUL IV 2010 COMPARATIV CU TRIMESTRUL IV 2009
 

Nr. crt.
INDICATORI
Trim.IV
2010
Trim.IV
2009
Diferenţa
1.       
Intervenţii rapide
309
170
+139
2.       
Razii şi acţiuni
754
661
+93
3.       
Controale directe
2784
2243
+541
4.       
Infracţiuni constatate
1344
1240
+104
5.       
     - economico-financiare
307
260
+47
6.       
     - judiciare
644
688
-44
7.       
     - de altă natură
363
292
+71
8.       
Persoane cercetate
860
851
+9
9.       
     - pentru infracţiuni economice
153
166
-13
10. 
     - pentru infracţiuni judiciare
467
467
0
11. 
     - de altă natură
240
218
+22
12. 
     - reţinute/arestate
68
20
+48
13. 
Amenzi contravenţionale aplicate
17.419
12.978
+4441
14. 
Valoare amenzi (mii RON)
8.362
2.991
+5.371
15. 
ACTIVITĂŢI ALE POLIŢIEI RUTIERE
 
 
 
16. 
     - acţiuni
213
313
-100
17. 
     - amenzi aplicate O.U.G. 195/2002
8.362
6.833
+1.529
18. 
     - valoarea amenzilor aplicate (mii RON) la O.U.G. nr.195/2002 rep.
1.171,118
1.502
-330,882
19. 
     - permise ridicate
748
535
+193
20. 
     - certificate de înmatriculare reţinute
294
331
-37

 
 
PRESEDINTE A.T.O.P. BRAILA
 
Ionel AVRAM