Un pas important pentru educație și mediu

Proiectul „Microbuze electrice pentru un viitor sustenabil al invatamantului din judetul Braila”, derulat de Consiliul Județean Brăila prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și-a atins scopul.

Cele 33 de microbuze electrice, fiecare cu o capacitate de 16+1 locuri, dotate cu echipamente moderne și facilități pentru persoanele cu dizabilități, au ajuns la utilizatori pentru a  deservi elevii din 33 de localități ale județului Brăila: Bărăganul, Bordei Verde, Cazasu, Ciocile, Dudeşti, Frecăţei, Galbenu, Gradiştea, Gemenele, Gropeni, Ianca, Însurăţei, Jirlău, Măraşu, Măxineni, Mircea Vodă, Racoviţa, Râmnicelu, Romanu, Roşiori, Siliştea, Stăncuţa, Surdila Găiseanca, Şuteşti, Tichileşti, Traian, Tudor Vladimirescu, Tufeşti, Zăvoaia, Ulmu, Unirea, Vădeni, și Vişani.

Fiecare comună beneficiară va avea puncte de încărcare pentru aceste vehicule, asigurând astfel continuitatea și eficiența transportului școlar, sigur, confortabil și ecologic.

Achiziționarea microbuzelor școlare electrice destinate transportului elevilor din județ prin acest proiect important a avut ca obiectiv principal modernizarea transportului școlar și promovarea sustenabilității ecologice.

Proiectul „Microbuze electrice pentru un viitor sustenabil al invatamantului din judetul Braila” este o inițiativă de importanță majoră pentru județul Brăila, contribuind și la atingerea unor obiective pe termen lung, precum:

- reducerea emisiilor de carbon, prin adoptarea transportului electric;

- îmbunătățirea accesului la educație pentru elevii din zonele rurale;

- securizarea transportului școlar, asigurându-le copiilor un mediu modern și sigur;

- reducerea costurilor de întreținere și eficientizarea resurselor publice prin utilizarea vehiculelor electrice.