Festivalul Internațional de Folclor "Cântecul de dragoste de‐a lungul Dunării", Ediția a XIII‐a, Brăila, România, 16 - 18.07.2019

Festivalul Internațional de Folclor "Cântecul de dragoste de‐a lungul Dunării", Ediția a XIII‐a, Brăila, România, 16 iulie 2019.
- Orchestra "Lăutarii" din Chișinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros
Prezentatori: Adina Roșca și Cătălin Doinaș

Opt concurenţi au primit câte un premiu special, constând într-o Antologie a folclorului românesc, însumând  780 de melodii, 620 dintre acestea fiind cu interpretări vocale. Câştigătorii premiului special sunt: Marica Aurora Mihaela din  Bucureşti; Dolhaşcanu Mihăiţă, care a reprezentat zona Moldovei; Firuca Cina, reprezentantă a Serbiei; Ursachi Liliana Iustina – Suceava; Bileţchii Tudor,  reprezentând Republica Moldova; Nicoleta Ghelase, Brăila; Stelian Păun - zona Vlaşca; Bozbici Larisa –Lucreţia,  zona Năsăud. Premiul de popularitate, în valoare de 500 de euro, a fost câştigat de Asan Elvis Matsun, din Constanţa, care a reprezentat zona Dobrogei, iar Premiul pentru autenticitatea costumului popular, în valoare de 500 de euro, a fost câştigat de Alexandru Pop, din Ţara Zarandului. Premiul al III-lea, în valoare de 1000 de euro, a fost câştigat de Firuca Čina, din Serbia, Premiul al II-lea, în valoare de 1500 euro, a fost câştigat de Anişoara Popescu, din Romanaţi-Olt, iar Premiul I, în valoare de 3000 de euro, a fost câştigat de Florin Mihalache, din Banatul de Munte. Trofeul Festivalului Internaţional de folclor “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” ediţia a XIII-a, în valoare de 5000 de euro, a fost câştigat de tânăra Silvia Timiş, 21 de ani, care a reprezentat zona Maramureşului.